Brouwerij Homeland

Over Bierbrouwerij Homeland

Brouwerij Homeland heeft een bemanning waarmee zij het avontuur kunnen opzoeken. De kwaliteit van ons bier staat synoniem aan de kwaliteit van onze footprint. We werken dan ook continu aan de verduurzaming van ons brouwproces, vanaf het gerst tot het glas. Dat begint bij onze lokale leveranciers. Wat je van ver haalt is lekker maar dicht bij huis smaakt minstens zo goed. Samen met onze lokale partners werken we aan de beste hoppen en we hebben zelfs ons eigen testveldje op het Marine terrein. Homegrown hop! 

Onze eigen brouwerij draait op een elektrische stoomgenerator, het Marineterrein waar we gevestigd zijn draait bovendien volledig op groene stroom. We beperken daarnaast ons waterverbruik en warmteverlies met een ingenieus en innovatief energiesysteem. Echt apetrots zijn we op ons high-tec Meura Mashfilter waarmee we het beste en maximale rendement uit onze ingrediënten kunnen halen en heel bijzondere bieren kunnen brouwen. De bostel die overblijft brengen we trouwens naar de varkens van Boerderij Lindenhoff.

Die bijzondere bieren stoppen wij natuurlijk in een RVS fust of in blik. Voor optimale versheid en veruit het meest milieuvriendelijk, maximaal recyclebaar en efficiënt in transport. Transport dat we ook nog eens 100% elektrisch hebben ingericht.

Zo. Dat is duurzaamheid volgens Homeland.

En ook nog eens onze buren!