De makers

Het begint bij de makers

Alle producten die wij op De Stadsboerderie verkopen worden met liefde gemaakt door allerlei makers in de omgeving van Amsterdam. 

Benieuwd naar de makers?

Lees hieronder hun verhaal. 

Eerlijk en Heerlijk

Dit zijn Dirk en Vera van Berge. Samen met hun dochter wonen zij in de Beemster, waar zij ook hun boomgaard hebben.

Kratje van

Dit bedrijf is van Dick Schaap. Dick zit sinds 1965 in de groente- en fruithandel en is een echt begrip in Noord-Holland.

Ron’s notenkraam

Al 10 jaar is Ron’s Notenkraam het trouwe gezicht op de markt in de regio Gorinchem en daarbuiten. Ron’s notenkraam heeft kwaliteit en klant tevredenheid hoog in het vaandel staan. We leveren dan ook noten van de beste kwaliteit welke dagelijks gecontroleerd worden wanneer ze binnenkomen uit het land van herkomst.

Zorgboerderij Ons Verlangen

Vlak onder de rook van Amsterdam ligt het karakteristieke dorpje Zunderdorp, omringd door veenweide gebied. Hier vindt u ‘Zorgboerderij Ons Verlangen’. Een een biologisch melkveebedrijf met melkkoeien, schapen, paarden, kippen, geiten, konijnen en varkens. Daarnaast verlenen zijj zorg aan ongeveer 40 hulpboeren..

Zorgboerderij Elisabeth hoeve

Deze zorgboerderij staat in de Middenbeemster. De siertuin pronkt voor de boerderij . Voor het onderhouden van deze tuin zijn heel wat uurtjes nodig. Ook is er een moestuin, van deze opbrengst wordt o.a. jam gemaakt.

Boer Ted

Ted en Nicoline Vaalburg hebben een bedrijf waar er met passie knolselderij, aardappelen en pompoenen geteeld worden. De teelt bevindt zich in de Schermerpolder en omstreken. Het bedrijf zelf gevestigd in Zuidschermer. Zuidschermer ligt in de gemeente Alkmaar, midden in Noord-Holland en ligt ongeveer 4 meter onder zeeniveau.

Ted en Nicoline zijn gespecialiseerd in het telen, wassen en verpakken van knolselderij.

Beemster Zeepfabriekje

Vanwege hun passie voor duurzame en biologische Fair Trade producten maakt Beemster Zeepfabriekje hun zepen en andere producten met zorg voor mens en milieu. Geen slavernij, geen kinderarbeid, eerlijke handel, geen bespoten producten, geen gif, en geen narigheid..

Kaasboerderij Rust

Kaasboerderij Rust is een geiten- en kaasboerderij in de Beemster. In de winkel op het erf vindt u verschillende soorten ambachtelijk gemaakte geitenkaas, heerlijke delicatessen en de meest verfijnde stukken vlees van onze eigen zuiglammeren.

Kaasboerderij De Groot

Dit is een echt familiebedrijf met passie voor het maken van Boerenkaas en boerenzuivel bereiden. Al 42 jaar lang. We gebruiken daarbij geen geur-, kleur- en smaakstoffen. Waardoor de smaak puur blijft en de zilte smaak van de Beemsterpolder goed tot zijn recht komt.

The Bamboovement

The Bamboovement is het beu om stranden bedekt met plastic te zien. Hun verhaal is een resultaat van dit soort confrontaties. Hun missie is om te voorkomen dat er in 2050 meer plastic dan vis in de oceanen ronddrijft.


Dik & Schil

Dik & Schil Orangecello wordt gemaakt van sinaasappelschillen die afkomstig zijn uit de Amsterdamse horeca. Deze schillen krijgen zo het tweede leven dat ze verdienen. Het resultaat is een heerlijke premium Orangecello, perfect om puur te drinken of te mixen in een frisse cocktail.

De Friese Palingroker

Heerlijk en eerlijk eten. Blije gezichten en bolle buiken, daar wordt de Friese Palingroker blij van! Lekker eten kan het leven net een stukje aangenamer maken. En juist dat is waar wij graag aan werken: La Vita é Bella, zoals ze dat in Italië noemen. De Friese Palingroker vaart op de Amsterdamse grachten en verkoopt vers gerookte paling, zalm, ganzenborst of -bout en droge worst.

De Tweede Jeugd

De Tweede Jeugd geeft brood een tweede leven. In Nederland blijven er namelijk honderdduizenden broden per dag onverkocht. Het gros daarvan belandt in de prullenbak, terwijl het nog niet eens een dag oud is. Zonde, dachten de mannen van De Tweede Jeugd, want als voormalige chefs weten zij dat je er nog heel veel mee kan doen. Nu maken zij niet alleen de duurzaamste, maar vooral de lekkerste Supertosti's, Bread&Butter, Croutons, Crostini en Crackers die je maar kunt krijgen!

Bierbrouwerij Homeland

Brouwerij Homeland heeft een bemanning waarmee zij het avontuur kunnen opzoeken. Een hechte en gepassioneerde crew van brouwers, mediaspecialisten, business developers, administratie wonders of roergangers die met handen uit de mouwen, voeten op de grond en de kop in de wind, het grote verschil maken.


Bram & Aagie

In ons snoepwinkeltje uit 1890 vindt u het gehele assortiment aan ouderwets snoepgoed uit Grootmoeders tijd.

De 10 geboden voor de maker

De Stadsboerderie en haar makers dienen zich aan de volgende 10 geboden te houden.

  1. Een eerlijke prijs voor de maker.
  2. De binnenstadbewoner de mogelijkheid geven bio, eco en duurzame producten te kopen voor een redelijke prijs.
  3. De maker dient rekening te houden met de natuur (geen chemische bestrijdingsmiddelen).
  4. Een centrale plek om producten op te halen.
  5. Binnen de kaders van de wet gebruik van zo min mogelijk verpakkingsmaterialen.
  6. Indien mogelijk herbruikbare verpakking met statiegeld.
  7. Geen op de gram afgemeten artikelen.
  8. Zoveel mogelijk verkeersbeweging met kleine of milieuvriendelijk vervoer (rekening houden met grachten/kades).
  9. Ten alle tijden de (vervoers)keten kort houden.
  10. Voorkomen vernietigen voedseloverschot door het hebben van geen voorraad.

 

Wil jij je ook als maker aansluiten bij ons?