The Bamboovement

Over The Bamboovement

The Bamboovement is opgericht om voorgoed een oplossing te bieden voor de plastic crisis. Hoe? Door het aanbieden van hoogwaardige duurzame alternatieven die onze aarde niet schaden maar weer een stukje schoner maken. Samen met een groep gelijkgestemden werken wij elke dag aan innovatieve ideeën om plastic de wereld uit te helpen.

Zoals velen van mijn generatie, voelde ik me al jong een wereldburger. En zo besloot ik in 2014 om voor een jaar de wereld rond te trekken. Onze zeeën en oceanen trokken aan me, daarom vond je me vooral aan de kust. Het liefst op een surfplank of met een duikfles op mijn rug.

In Europa wordt 31,1% van al het plastic gerecycled. Wereldwijd is dit slechts 9%. Veel plastic soorten kunnen niet gerecycled worden. Zoals koffiebekers, rietjes, plastic bestek en plastic tassen. Dit zijn de producten die wij voorgoed willen vervangen door het aanbieden van biologisch afbreekbare producten. Elk product van The Bamboovement draag daarom een steentje bij aan een schonere aarde.